Briefwisseling II van Kaatje Troostwijk vanuit Brussel met mijn ouders in Zwitserland 10/11 1943

Lieve allen,

Julli kaarten van 25/ 10 en 26/10 hebben wij ontvangen en waren wij erg blij te lezen dat het julli zoo goed gaat. Met ons ook alles goed. Van tante Nel hebben wij al in geen vier weken wat gehoord, zoodra wij bericht krijgen van haar, zullen wij julli direct schrijven.Is Lex op bezoek bij Ivor. Als M Bakker niet bij ons komt, willen wij met kerstmis naar Erna gaan. Jimme vindt het niet zoo aardig om zonder kinderen op reis te gaan. Hij weet niet of Selly dat wel leuk vind. Hoe is het met M.Bakker voor zoon trip. Wij ontvangen zoo juist je brief van 30 10. Van Greetje haar ouders hoorden wij niets en zijn we bang  dat ze verhuist zijn. Fiep en Leo waren ook op bezoek bij Wes en zijn daar ziek geworden. Wes was ook aangetast. Is inmiddels weer genezen. Ook Tinnie en haar verloofde hebben de zelfde ziekte gekregen,  ze zijn nu voor herstel bij Tante risjes. Mientje leert op  school al goed Fransch, maar leest ook goed. Ontvang de hartelijke groeten van Tante Lize, oom Sjef, de majoor en Heer Bernhard. Stuur maar geen post meer naar Louis. Vooral de groeten van Mat, Nina en Boserman. Vandaag hebben wij kesaafjes (geld) gekregen als Thirion. Het zijn heele beste, net als van iedereen. Thirion is ziek. Hij moet een paar dagen in bed blijven. Jimme was bij hem. Het is niet erg met hem. Wat voor zaken doet Lex momenteel? Ik kan me best voorstellen, dat je Droosjes bekoopt. Daar was je altijd nog al groot in. Speelt Lex nog al eens kaart. Hoe gaat het met de kinderen. Leren ze goed? Horen julli niet eens wat van Ivor zijn kind. Wij weten niet of Annie al een bébé heeft. Wij verlangen erg dat we elkaar bij Tante Nel terugzien. Van Hony hebben wij nog niets gehoord. Ik heb nu van alles zoo’n beetje geschreven en eindig maar. Wij hopen dat jullie ons weer vlug terug schrijft, dat vinden wij altijd erg gezellig. Ontvang de hartelijke groeten van ons allen en tot spoeg weer zien. Groeten Jimme en Kaatje

Naam adres van afzender: J. vd Brink Rue Gallisch 74 Brussel

Aa: Fam Troostwijk Hotel “Beau Site”, Clarens sur Montreux, Suisse

Mijn commentaar.

Met Tante Nel, denk ik dat ze het weer over oma Saartje hebben.

M. Bakker is Maurits Bakker ( dat is Geld) en daar bedoelen ze dat ze geld moeten hebben voor de vlucht.

Fiep en Leo zijn Fiep Nopol en Leo Benning. De Groot ouders van Tineke Meijers een vriendinnetje van ons. Dat je op bezoek waren bij Wes. Is Wesselius in Brabant. Waar onze familie ook wel enige tijd onderdak hebben gekregen. Dat ze daar ziek zijn geworden, betekent dat ze vandaar ondergedoken zijn.

“Hoe is het met M Bakker voor zoon trip”. Betekent wat kost zo’n vlucht naar zwitserland.

Van Greetje haar ouders, Bram en Annie horen ze niets. Zijn bang dat die opgepakt zijn. Hetgeen klopt.

Ziek geworden betekent waarschijnlijk ook opgepakt.

Tante risjes, zijn de duitser

Dat mijn vader droosjes verkoopt, wil zeggen dat hij verhaaltjes vertelt. Dat kan op de tekst slaan die op de kaarten staan die mijn vader gestuurd heeft.

Ivor zijn kind . Is John de zoon van oom Ies, die ook Ivor werd genoemd.

Over de geboorte van Ivor in Den Bosch hebben ze nog niets gehoord.

Ze hopen elkaar bij tante Nel, ik lees oma Saartje weer terug te zien

Afzenden: J. vd Brink slaat volgens mij dat ze op de Brink in Deventer hebben gewoond.

Weer Rue Gallies, maar een ander huisnummer